Alle IT-kennis onder één wereldwijd dak
Werken bij de beste IT dienstverlener van Nederland?
Resultaat door passie voor IT
Start typing keywords to search the site. Press enter to submit.
Generative AI
Cloud
Testing
Artificial intelligence
Security
September 11, 2024
Meer weten over Open Source Services?En wil je meer kennis delen met je klanten en bezoekers van de website?Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de Open Source pagina.Open Sources Informatie aanvragen
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed staat voor de bescherming van het roerende en onroerende erfgoed van nationaal belang. Met specialistische kennis stimuleert de dienst een goede zorg voor archeologie, monumenten, cultuurlandschap, beeldende kunst en kunstnijverheid.
Na tien jaar voornamelijk dienst te hebben gedaan als informatieve dienst, vonden het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed het tijd voor een hernieuwde website: monumenten.nl. De huidige tijdsgeest en technische mogelijkheden vragen om een open, dynamische en interactieve site, met de mogelijkheid voor monumenteigenaren om informatie te delen. De twee organisaties zetten de jarenlange publiek/private-samenwerking in om de website te vernieuwen.
Sogeti ontwikkelde het nieuwe monumenten.nl. De toegevoegde interactieve functionaliteiten zorgen ervoor dat websitebezoekers nu ook zelf informatie kunnen toevoegen en met elkaar kunnen delen. Erg waardevol, want de kennis van monumenteigenaren en/of geïnteresseerden is nu altijd en openbaar beschikbaar. Bovendien is het ook zichtbaar van wie de informatie afkomstig is. De Rijksdienst en het Nationaal Restauratiefonds zorgen ervoor dat de door hun toegevoegde informatie actueel en betrouwbaar blijft. Zo vormt het nieuwe monumenten.nl een belangrijke informatie- en inspiratiebron voor eigenaren, maar ook professionals zoals gemeenteambtenaren.
Om snel en veel informatie te kunnen delen is er ook een share functionaliteit voor social media aan de site toegevoegd.
De website is na de eerste release voortdurend doorontwikkeld, parallel aan het beheer door Sogeti. Het monumentenregister en de beeldbank zijn als eerste online gezet. Bezoekers kunnen hiermee een adres invoeren waardoor in één oogopslag zowel beeldmateriaal als teksten van en over een pand zichtbaar worden. Met een half miljoen beelden van 60.000 monumenten is het digitale aanbod groots.
De keuze voor het gebruik van het open source CMS van Drupal bij het bouwen van de website past uitstekend bij de openheid die de Rijksdienst graag levert met betrekking tot de kennis die zij in huis heeft.
Mevrouw Meijerman, Projectleider Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed:
‘Sogeti is voor ons niet alleen een leverancier maar ook een ontwikkelpartner. Wij geven onze wensen aan en samen met de Drupal Experts bepalen we wat haalbaar is. De Agile manier van werken maakt het mogelijk om snel te schakelen en eventueel bij te stellen als dat nodig is. Onze wensen voor verbeteringen in Drupal worden ingebracht in de Drupal community zodat zij ook weer kunnen werken aan verbeteringen.’