Alle IT-kennis onder één wereldwijd dak
Werken bij de beste IT dienstverlener van Nederland?
Resultaat door passie voor IT
Start typing keywords to search the site. Press enter to submit.
Generative AI
Cloud
Testing
Artificial intelligence
Security
September 11, 2024
Meer weten over Digital strategy services?Wil je ook gebruik maken van onze kennis bij Digital strategy Services? Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de Digital Strategy Services pagina.Digital Services Informatie aanvragen
Stichting Nomi, ontstaan vanuit Stichting KiKa, is de afgelopen jaren bezig geweest met Sogeti om een app te ontwikkelen voor kinderen met een chronische ziekte of beperking. Ontdek in deze case hoe dit in werk is gegaan en wat het effect is van deze app.
We schrijven 2015. Alicia en Samantha, nu 18 en 21 jaar en inmiddels directrices van Stichting Nomi, werden tegelijkertijd behandeld voor kanker. “Alleen zijn op zo’n moment is vreselijk. Je hebt dan een maatje nodig die weet wat het is”. Alicia en Samantha lagen geïsoleerd ieder op een eigen kamer. Dankzij hun verpleegster kwamen ze met elkaar in contact. “Gewoon briefjes schrijven en die gaf Chantal dan door!”. Een hechte vriendschap groeide en het ziekenhuis zorgde ervoor dat de behandelingen van de meiden op elkaar werden afgestemd en dat ze bij elkaar op de kamer lagen. De families van Alicia en Samantha werden teamgenoten en namen hulptaken van elkaar over als dat nodig was. Halen-brengen, eten verzorgen en er zijn.
Alicia en Samantha: “We hebben gewoon mazzel gehad dat het zo liep maar briefjes schrijven enzo dat is toch niet van deze tijd?”
In samenwerking met stichting Nomi, Kika en Sogeti is er gewerkt aan een applicatie voor jongeren tot 19 jaar. Het doel van het platform is:
Wat de app allemaal technisch gaat kunnen is mooi, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om persoonlijk contact met gelijkgestemden. Etienne Cooijmans, mobile Developer bij Sogeti: “Wat tof is aan Nomi, is dat chronisch zieke kinderen vriendjes kunnen maken in een veilige omgeving, zonder het meteen over hun ziekte te hebben”. Niets hoeven uitleggen, gewoon kind of jongere kunnen zijn, net zoals alle andere kids.
De grootste uitdaging is dat we iets zoeken dat er nog niet is, vertelt Ward Latiers, coach bij Stichting NOMI. “Gangbare Social Media bieden een aantal basale communicatiemiddelen maar wij zoeken meer. We willen een platform waarop je ook vanuit huis of je ziekenhuisbed gewoon kan meedoen. 24/7 actief.”
Naast chatten met elkaar wil je samen naar events. Online via livestream en offline op locatie in het ziekenhuis zelf of in het land. Ten slotte niet onbelangrijk ook voor de ouders: beschermd en besloten. Geen gedoe met pest-tweets en nare filmpjes.
Bijzonder aan het project is de directe samenwerking tussen Sogeti, kinderen van Sogetisten en het Nomi team. Zij ondersteunen in het bouwproces gedurende het ontwikkelen en testen van de app. Van kleurstelling tot lettertype; van inlogsysteem tot het bedenken van nieuwe features. De professionele Testers van Sogeti werken één op één samen met een speciale testgroep van Nomi aangevuld met een groep van testkinderen van Sogetisten. Eva Heerdink, Designer bij Sogeti: “Het is mooi om te zien hoe de meiden samen met het team van jongeren van stichting Nomi hard bezig zijn met verschillende projecten waaronder de app, en het is gaaf om als Sogeti daar mee samen te werken”. Bekijk ook de website van Stichting Nomi(externe link).
Wil je ook gebruik maken van onze kennis bij Digital Strategy services? Lees er alles over op de Digital Strategy services pagina.
Naar Digital services